OmniPeek Support

Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

mphilips
Posts: 4
Joined: Mon Mar 28, 2016 12:41 pm

Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

Postby mphilips » Wed Jul 25, 2018 12:39 pm

When using the 11ac adapter in (11n) mode, the adapter is just showing the traffic.
when using the 11ac adapter in (11ac) mode, the adapter shows garbage, all with CRC errors.
This test was done in an anechoic box. in (11n) mode it capture only the AP Beacons as expected. in (11ac) mode the adapter again picks up plenty of noise. Only the AP was in the box.
software version (12.0) and drivers (the ones that come with 12.0). No success.

DJWP
Posts: 687
Joined: Tue Oct 30, 2007 11:42 am

Re: Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

Postby DJWP » Thu Jul 26, 2018 8:54 am

Hello-

This is the first such report of this issue. If you have another OmniWiFi adapter, please try that and see if it exhibits the same symptom.

Does this symptom exist outside of the anechoic chamber?

When did you purchase the adapter?

If it is still under warranty, please contact Tech Support and we will be glad to issue a replacement.

https://www.savvius.com/support/contact ... l-support/

mphilips
Posts: 4
Joined: Mon Mar 28, 2016 12:41 pm

Re: Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

Postby mphilips » Fri Jul 27, 2018 7:33 am

Hi,

this seems to be a general problem, rather than a adapter specific problem.
I am preparing captures to share and illustrate the problem.

So far every 11ac dongle I tested picks up much more noise (random packets all with CRC) in 11ac mode.
In 11n it seems to much better, with just occasional packets with CRC.
I tested 3 Omnipeek WiFi adapters and a Linksys/Cisco AE6000.
in and outside of a chamber.

mphilips
Posts: 4
Joined: Mon Mar 28, 2016 12:41 pm

Re: Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

Postby mphilips » Fri Jul 27, 2018 7:34 am

To make things more complicated it seems to be better on some channels than other, but it does not seem to be consistent. meaning a channel that was 'clean' maybe less 'clean' later.
If it would just be real interference, then I would expect the same noise rate on 11n as well.

PS: please remove the limit of 500 characters. rather short for a decent problem description.

Michael

DJWP
Posts: 687
Joined: Tue Oct 30, 2007 11:42 am

Re: Savvius OmniWifi 11ac adapter noise when capturing 11ac traffic

Postby DJWP » Fri Jul 27, 2018 10:16 am



Return to “OmniPeek Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest